Verslag optocht Schaijk

Afsluiting 2013 op naar 2014!

Het jaar zit er weer bijna op, we gaan op naar 2014. Een jaar met vele hoogtepunten. Zo kan er zeer tevreden worden teruggekeken naar het 55-jarig jubileum met als absoluut hoogtepunt de zondagmiddag waar jong en oud op de banken stond. Zo is carnaval bedoeld. Een koninklijke onderscheiding voor een zichtbaar emotionele Leonard Steetsel, drie dagen lang feesten met heel carnavalminnend Moesland.

Optocht Schaijk
De pronkzitting die mooi aangekleed was, met gereserveerde tafels en prachtige acts. En wat te denken van de optocht? Zoals ieder jaar weer een juweeltje. Een schitterende winnaar bij de wagens; Maf Mar Moi die ongetwijfeld hun eerste positie gaan verdedigen. Bij de grote loopgroepen ging de Vroege Ploeg met de eerste plaats aan de haal en bij de kleine loopgroepen Ouwe Meuk.

Een minpuntje was het feit dat Hog Hei & Zei uit de uitslagen werden gehaald. Zij hadden zonder meer de eerste prijs anders gehaald. Ik heb nog nooit zo’n interactie met het publiek gezien. Op werkelijk elke foto die ik binnen heb gekregen staat het publiek voluit te lachen. Grote klasse!

Persoonlijk hoogtepunt
Persoonlijk hoogtepunt was het ontvangen van de Zilveren Moestop. Nooit verwacht en toch gekregen. Het was heel moeilijk om te omschrijven wat je dan voelt. Ik heb een stukje geschreven voor de carnavalskrant, die in februari uitkomt, en daar kun je nalezen wat voor een impact die onderscheiding op me had. Maar goed, genoeg daarover.

Ik wens jullie allemaal een heel goed en vooral gezond 2014 en laten we er met zijn allen een schitterend mooi carnavalsjaar van maken! En geniet van de kleine dingen in het leven!