55 Jaar Moesland

Moeslands 55-jarig jubileumfeest barst los

Na vele maanden van voorbereiding staat het grootse Moeslandse jubileumfeest nu eindelijk voor de deur. In het weekend van 7, 8 en 9 juni a.s. barst het “Wij viere fest” weekend los met een aantrekkelijk programma voor jong en oud.
De commissie “55 jaar” is in april 2010 al begonnen met de eerste voorbereidingen. Die hebben onder andere geleid tot een vruchtbare samenwerking tussen de Schaijkse horecaondernemers en Stichting Carnaval De Moeslanden. Kennis en ervaring worden gedeeld over het organiseren van grote evenementen en het betrekken van de Moeslandse carnavalsvierders daarbij. Ook in financieel opzicht werken de lokale ondernemers en de organiserende carnavalsvereniging nauw samen. “Een unieke gebeurtenis” aldus alle betrokkenen.

5 kèrres ellef
Na “5 kèrres ellef” jaar viert het Moesland feest. Het programma opent op vrijdag 7 juni om 19.00 uur met de onthulling van het Moeslands carnavalsmonument bij de pastorie. Daarna is er carnavalsfeest voor jong en oud in de feesttent op het Europaplein met de coverband Trigger. Iedereen komt in een (carnavalesk versierde) stofjas, zoals dat vroeger ging of in carnavalstenue.

Zaterdag
Op zaterdag 8 juni begint het programma om 14.30 uur met een feestelijke receptie voor genodigden die vanaf 16.30 uur overgaat in een reünie waar 55 jaar Moeslands carnaval elkaar kan ontmoeten. Ook is er in de tent een fraaie overzichtstentoonstelling waar alles wat met 55 jaar Moeslands carnaval van doen heeft, bezichtigd kan worden. Tegen 17.00 uur gaat de barbecue aan en kan iedereen genieten van de heerlijke gerechten die worden voorgeschoteld. ’s Avonds is er wederom groot feest opgeluisterd door de band Papa di Grazzi, een band die meer kan dan musiceren. Ze bieden een gelikte show met maffe taferelen.

Zondag
Zondag 9 juni is er om 11.11 uur een Heilige Mis met carnavaleske inslag in de parochiekerk. Vanaf 12.30 uur staat de brunch klaar in de tent waar iedereen dan een hapje mee kan eten. ’s Middags is er een gezellig programma met onder andere Nederlandstalig repertoire zodat heel het Moesland uit volle borst mee kan zingen. Voor groot en klein zal er vertier zijn.
Het 55-jarig jubileumweekend wordt een happening die je niet mag missen; hier zal nog minimaal 11 jaar over nagepraat worden. Pak dus direct je agenda of je telefoon, schrijf het op het behang of op de keukendeur, kras het desnoods in de tafel op je werk of op school:

7, 8 en 9 juni 2013 is het carnaval op het Europaplein en ik ben er bij!