Carnavalshit van 2013 bestaat niet....

Carnavalshit van 2013 bestaat niet….

Nog even geduld en ’t carnaval barst weer los! Veel mensen leven er al maanden naartoe, de laatste hand wordt gelegd aan de wagens en bij andere clubs is er nog grote paniek omdat nog alle zeilen bijgezet moeten worden om hun creatie op tijd klaar te hebben voor de optocht. Ook voor Carnavalsartiesten breekt ’n drukke tijd aan. De meeste carnavalssingles zijn al in oktober/november opgenomen en wij zien gelukkig een tendens waarin de ouderwetse 6/8ste maat en daarmee de good old carnavalsdreun terugkomt in veel producties. Een goede ontwikkeling wat ons betreft, nu nog de échte blazers terug op de plaat!

Carnavalshit 2013
Met het naderen van ’t carnaval beginnen ook links en rechts weer de ‘carnavalshit van 2013’ verkiezingen. Dj’s die normaal hun neus ophalen voor deze muziek, gaan in deze tijd weer zogenaamd gezellig doen. Ook op TV, zelfs bij Carlo en Irene zijn ‘wedstrijden’ om het beste carnavalsnummer. Er is echter 1 probleem: DE carnavalshit bestaat niet, die kan overal verschillend zijn. Wat wel zeker is is dat een échte kneiter vanzelf boven komt drijven, zelfs ná de carnaval nog. Waarschijnlijk weet niemand meer wie in 2012 de carnavalshit van het jaar scoorde bij Giel Beelen? Wie weet nog wie bij Omroep Brabant de “Kies je kraker” won? Inderdaad. Mensen bepalen zelf wel wat wel of geen lekker carnavalsnummer is. Daarbij is er maar 1 ding van belang: Het moet je pakken!

Onbeschoft
Een nummer wat je pakt kan dat op verschillende manieren doen: Het kan zijn dat je het niet meer uit je kop krijgt omdat het irritant lang blijft hangen (kuikentje piep?) of het moet lekker onbeschoft en grof zijn (“Ge kunt de groeten uit Brabant krijgen”, van ’n paar jaar geleden is daar ’n uitstekend voorbeeld van). Het kan ook zijn dat ’t een aanstekelijke melodie is, al dan niet met ’n ondeugende of schuine tekst. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld een cover van ’n nummer van Pater Moeskroen “Joost” maar dan in de uitvoering van de Lawineboys. Ook “Dikke Ria’ van Pap en Pudding deed het (en doet) het uistekend.

Lamme Frans
Wat er absoluut uitsprong vorig jaar was ‘Ik laat je thuis” van Gerst. Dit jaar is hij weer van de partij met 2 potentiële kanshebbers: “Alles in 1” van Lamme Frans, en “Kei vol” van Frikadele zijn beiden ontsproten aan hetzelfde brein. Briljant! En het aantal hits op youtube bevestigd dat deze 2 nummers ook regelmatig te horen zullen zijn met de carnaval. Het rare is dat vorig jaar “Ik laat je thuis” (met inmiddels 3,6 miljoen hits!) bij Giel Beelen niet eens bij de eerste 10 zat! Het nummer van de winnaars Bas en Mark (neem er nog maar 1) mag inmiddels rekenen op een 8000 hits, dat geeft te denken nietwaar?

Gerst
Danny en Niek (bekend van Die héndjes de lucht in!!!!) wonnen in 2012 bij Omroep Brabant. Hits op youtube, ’n jaar na dato: 11000. Had ik al verteld dat Gerst in diezelfde tijdsspanne 3,6 MILJOEN keer bekeken was? U ziet beste mensen, een verkiezing van DE carnvalshit is het ultieme voorbeeld van ’n wassen neus. Maar goed, dat past dan wel weer bij carnaval natuurlijk! Laat je niets wijsmaken, en bepaal gewoon ZELF wat je een leuk en lekker nummer vindt! Veel plezier met de carnaval! Voor alle lezers van deoptocht.nl bij deze wat gratis tips voor ’n leuke carnaval met artiesten uit onze directe regio!