Jeugdcarnaval Schaijk

Mooie jeugdoptocht Moesland

Afgelopen zondag trok de Moeslandse Jeugdoptocht door de straten van Schaijk. Ondanks het winterse weer genoten weer vele duizenden mensen van de vele wagens en loopgroepen. Het was de moeite waard! Het was een geweldig afwisselende optocht met bijna 555 deelnemers. Veel creatieve ideeën werden uitgebeeld en iedereen had er heel veel tijd en aandacht aan geschonken. En dat was te zien!

De Moeslandse Jeugdoptocht werd gestart met het onthullen van Boerke Moes en Prins Gijs en Prinses Lara lazen de proclamatie voor. Na deze officiële taak kon de Moeslandse Jeugdoptocht van start gaan, met voorop de Jeugdprinsenwagen. Er kwamen veel actuele thema’s voorbij, zoals de wagen over de euromunt (De Wilde Moesbende), de crisis (De Frotters), Andre Kuijpers (De Hogheimoeskes) en de aankomende Olympische spelen (Nog Enne). Ook het thema van de Jeugdcarnaval: Jungle kwam regelmatig voorbij. Van Alles Moes, Un Moi Gruupke, Gruwelijk Locht, Dè Doede Toch Nie, hadden dit thema verwerkt in hun creatie. Er kwamen ook leuke originele loopgroepen voorbij zoals: Wij zijn om in te lijsten, Hart voor het Moesland, We slaan een gek figuur en Wij zijn in touw.
Het was een zeer gevarieerde optocht en iedereen genoot met volle teugen. Het was geweldig om de jeugd te zien stralen, die na maanden van druk bouwen nu eindelijk met hun creaties uit de bouwschuren konden komen.

Tijdens een spannende prijsuitreiking in een overvolle Phoenix werden de prijswinnaars van 2012 bekend gemaakt. Bij de kleine loopgroepen werden ‘De Giegel Deurskes’ eerste. B ij de grote loopgroepen sleepten de ‘Hogheimoeskes’ voor de derde keer eerste prijs in de wacht. In de categorie kleine wagens heeft club van het jaar ‘Van alles Moes’ gewonnen en tijdens een superspannend slot van de prijsuitreiking werd ‘Gruwelijk locht’ de verdiende winnaar van de eerste prijs bij de grote wagens. De aanmoedigingsprijs de Moesstamper werd uitgereikt aan ‘Ok Zo’n Zooitje’.

Grote wagens:
1. Gruwelijk Locht
2. CV Moi Gedoe
3. Go Mar Dur
4. Wan Klocht
5. De Zotte Zuipers
6. Moi Gek
7. De Frotters
8. Begin Dur Nie On
9. Nog Enne

Kleine Wagens:
1. CV Van Alles Moes
2. Gexat
3. CV Knap Geknoei
4. Kek Nou Es
5. CV Un Moi Gruupke
6. De Coole Heere en de Hippe Meiden
7. Frot Mar Henne
8. Mini Moesjes
9. De Doede Toch Nie
10. De Bonte Bende
11. Ok Zo’n Zooitje, Gek Gedoe, Clupke Zonder Naam, De Spacewuppies, De Wilde Moesbende, CV Schon Spul

Grote Loopgroepen:
1. De Hogheimoeskes
2. De Vliegende Moesmeiden
3. De Coole Kids
4. Knap Gering Kids Club

Kleine Loopgroepen:
1. De Giegel Deurskes
2. De Lollige Frotters
3. De Snoeplanders
4. De Zotte Bende
5. De Durskes, Me Sju, De Regenbooggirls, De Zware Jongens

Jeugdcarnaval Schaijk bedankt alle deelnemers voor hun bijdrage en tot volgend jaar!

Voor een filmpje van de jeugdoptocht kun je klikken op de knop optocht en daarna films.
Filmje is gemaakt door Landerd TV, Wout van Kessel, Freek van der Venne, Peter Jan van der Ven.