Geslaagd KBO-bal - Marietje Leenders - Van Hees benoemd tot Ere-Moeszakkin 2012

Geslaagd KBO-bal

In een carnavalesk aangeklede Phoenix verschijnen om half twee al de eerste gasten voor het jaarlijkse KBO-bal. Met hun carnavalskleding aan hebben ze er zo te zien veel zin in. Later op de middag wordt Marietje Leenders – Van Hees benoemd tot Ere-Moeszakkin 2012.

Jeugdcarnaval Schaijk start met haar programma, nadat ze door Doortje Bekkers welkom zijn geheten. Maarten Hendriks heet alle ouderen van Schaijk welkom en vertelt dat we net als voorgaande jaren weer een spetterend programma hebben. Dit jaar hebben we twee hele mooie acts van de Jeugdpronkzitting meegenomen. De Breakdancers (Sven, Arython, Perry en Rick) die laten zien dat ook jongens heel goed kunnen dansen. The Four Girls (Isa, Britt, Milly en Sarah) zongen live (omdat de cd helaas niet helemaal mee wilde werken) het nummer ‘Meidengroep’. Ook de Huppelpupkes verrasten wederom door een super mooie gardedans neer te zetten. Prins Gijs en Prinses Lara waren in een heus sprookje beland: Junglebook. Samen met de Raad van Elf zorgden zij dat ook dit sprookje goed afliep. Natuurlijk werd er ook volop gedanst en de polonaise gelopen door jong en oud.

Daarna is het de beurt aan Prins Joris d’n Urste en zijn complete gevolg. Met muziek van de Hofkapel weten ook zij de zaal al snel mee te krijgen op de dansvloer. Jeroen van Zuijlen en Hans Kuijpers zingen een aantal bekende Hollandse walsliedjes en iedereen zingt uit volle borst mee. De titel ‘Ere-Moeszak 2012′ gaat naar Marietje Leenders – Van Hees. Dit keer dus een Ere-Moeszakkin! Een onderscheiding die ze krijgt vanwege haar vele verdiensten voor de mensen in haar directe omgeving. Marietje staat altijd voor iedereen klaar, helpt bij schoonmaken , bij aankleden, bij kleren wassen en altijd in een opperbest humeur. Een voorbeeld voor anderen en een welverdiende prijs!

Vervolgens komt Peet, van het gemèntehuis, (Patricia Schermer) de zaal fijntjes uitleggen hoe ze daar in Zeeland de wind er onder heeft gekregen. Een mooie buut met grappige kwinkslagen. Laat in de middag vindt de erwtensoep gretig aftrek. Na nog enkele dansjes komt er dan toch een einde aan deze gezellige middag waar iedereen ontzettend van heeft genoten.