Stichting Carnaval De Moeslanden

Pronkzittingen Schaijk groot succes!

Afgelopen twee weekeinden vonden in De Phoenix in Schaijk de Moeslandse pronkzittingen plaats. Die stonden dit jaar in het teken van circus ‘Bekèk ’t mar’. Het dorpshuis was daarvoor prachtig omgetoverd tot een heuse circustent. Na de pronkzittingen was er in de foyer nog een gezellige afterparty die tot in de late uurtjes doorging. Het hooggeëerd publiek heeft kunnen genieten van vier geweldige circusvoorstellingen.

In een vier uur durende schouwspel trad een keur van artiesten op. Oude bekenden, zoals Gert van Boxtel, Theo Potjes, alias ‘Theejke de postbode’, Maarten van der Linden, Jan van der Linden, Roel van Schaijk en Twan van Zandvoort met deze keer de clownact ‘Op = op’. Stefan van Ras als ‘Romana’, die wenste dat ze een Huppelpupke kon zijn. Maar ook nieuwe artiesten betraden de piste: Tieske en de lamme herders, de Notenverkopers die een hoge notering wisten te bereiken bij het publiek en Peet, de interieurverzorgster op het gemeentehuis. Allemaal met een prima debuut.

Opvallend dit jaar waren de menige liedjes die ten gehore werden gebracht. Zo kregen Hans Kuipers en Jeroen van Zuijlen met de repetitie van Tiona de zaal goed mee met hun bekende Nederlandse walsjes. Krek Gek zong een medley van hun ‘greatest hits’ die ze tijdens de laatste Liedjesfestivals hebben laten klinken. Topper was hun eitje in de pan. De zaal zong volop mee.

Stil en spannend was het echter bij de act van Joep Manders en Eric Potjes met hun gedurfde trapeze-act. Een pantomime act op hoog niveau. Ook de dieren ontbraken niet in het circus. Uit België kwam overgevlogen Henry Koekoek met zeven zilveren zotte vlaamse gaaikes, of waren het er toch geen zeven? Door de dansen van de Huppelpupkes, de Prinselijke dansgarde en de Dansgroep Karin Aarts werd het een afwisselend geheel.

Grootvorst Willie van Esch bleek de rol van spreekstalmeester en circusdirecteur op het lijf geschreven. Hij maakte er een vlot lopende voorstelling van. Tot slot was er door voorzitter Leonard Steetsel een bedankje voor Bert van Hoof die afscheid nam als streep (voorzitter) van de commissie Pronkzitting. Ook zette hij Jan van der Linden en Twan van Zandvoort in de schijnwerpers omdat ze elf keer aan de pronkzittingen hebben meegedaan.

Door de inzet van circusorkest De Boeremoeskapel, de schminkers, de mannen van het licht en geluid en alle andere medewerkers werd het een prachtige circusvoorstelling. Namens de commissie pronkzitting: iedereen kei bedankt!