Uitgelicht - Halverwege - Moesland

Halverwege wint Moeslands Liedjesfestival 2002

Tijdens een zeer druk bezocht Liedjesfestival werd C.V. Halverwege tot winnaar uitgeroepen door de jury. Halverwege heeft de melodie van Peter Smulders nummer Hallo, mooie meid omgezet tot ‘Deez Daag’. Dit nummer werd dus het carnavalslied voor het seizoen 2002/2003. De winnaar kreeg een gouden microfoon en een fust bier.
Een verrassende tweede plaats was weggelegd voor ‘een A-A-tje’. Een A-A’tje bestaat uit Arjan Schotman en Arthur Visschers.

Zij hadden het nummer van Tom Jones Sexbomb omgetoverd tot De Trom. Zeer origineel. Over origineel gesproken. De originaliteitsprijs ging dit jaar naar B.P.S. feat. The Bonking Sheeps met het nummer Moeszak. Ik zal niet teveel verklappen, aangezien deze jongens ook nog gevraagd worden om te spelen op het 4 kerres 11-feest in november, maar het was een ander nummer dat je niet verwacht op een Liedjesfestival! De originaliteitsprijs bestaat uit een krat bier. Deze werd trouwens niet oud, want deze krat was in een mum van tijd leeg. Ook deed er een groep mee uit het Kelerijk. Zij hadden het nummer kende gij dun dieje waarmee ze zomaar de top vijf binnen rolde.
De jury, bestaande uit Doortje Bekkers, William Franssen, Antoon van Boekel, Prins Arnold dun Urste en René Derks hadden een zware taak. Maar de jury was unaniem in haar uitspraak: Halverwege was de terechte winnaar. Al met al een zeer geslaagde avond, met een goed niveau. In totaal deden elf groepen mee.

Ook heb ik nog goed nieuws voor de komende optocht. C.V. Jong van Harten gaat zich weer inschrijven, dit liet Doortje Bekkers weten op het Liedjesfestival. Goed nieuws dus, het belooft de grootste optocht te worden die ooit in Schaijk is gelopen. Waarschijnlijk komt dit door het 44-jarig bestaan van de Stichting.